Doorgaan naar hoofdcontent

Week 6: WeetteNUwah?!

Afbraakwerken bijna afgerond

Ondertussen zijn we week 6 en de afbraakwerken komen stilaan in een laatste fase.  Deze week uitzonderlijk geen foto's.  Wel een woordje uitleg bij de bouw voor wie de extra WeetteNUwah editie gemist heeft.


Scouts Herent heeft groot nieuws!
De lokalen op Den Doren worden verbouwd. We willen op Den Doren ruimte maken voor álle takken van de groep: van Kapoenen tot Jin.
Een groot project dat misschien vele vragen oproept. In deze extra editie van de WeetteWah?! willen we hierop een antwoord geven.


FAQ 

Waarom de bouw?
Het ledenaantal van Scouts Herent blijft stijgen, met wachtlijsten en grote takken tot gevolg. Door deze uitbreiding kunnen er op Den Doren extra takken vergaderen. Na de verbouwing kunnen we meer leden opvangen in kleinere takken. Twee vliegen in één klap!

Hoeveel lokalen komen er bij?
In totaal zullen er 6 lokalen zijn na de verbouwingen, uitbreidbaar tot 7.

Wanneer starten de verbouwingen?
Als alles volgens plan verloopt, dan begint de aannemer al in september 2019 met de werken!

Gaan de werken veel gevolgen hebben voor de takken op den Doren?
Deze verbouwing zal uiteraard gevolgen hebben voor de vergaderingen op Den Doren maar we proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zo kunnen we tijdelijk uitwijken naar De Kraal.

Wie volgt de bouw op?
VZW Gidsen- en Scoutscomité van Herent, kortweg "het comité", is de bouwheer van dit project. Een bouwwerkgroep coördineert alle bouwwerkzaamheden. Uiteraard kunnen we ook terugvallen op de kennis en know-how van onze architect, Tom Hendrickx.

Wie gaat dat allemaal betalen?
Het comité heeft een financiële reserve opgebouwd dankzij activiteiten zoals de Vlaamse Kermis en het Eetfeest. Deze reserve zullen we nu aanspreken. Uiteraard is dit onvoldoende om het hele project te financieren. Gelukkig kunnen we ook beroep doen op een bouwsubsidie van de gemeente. Voor het laatste verschil gaan we een lening aan.

Kunnen wij iets doen om de scouts een duwtje in de rug te geven?
Uiteraard, iedereen kan helpen! Eerst en vooral door de activiteiten zoals de Vlaamse Kermis en Eetfeest mee een succes te maken. Iedereen zijn aanwezigheid en inzet telt! Het scoutsjaar 2019-2020 is ook een feestjaar, Scouts Herent bestaat 75 jaar en dat zal gevierd worden. We hopen jullie massaal te ontmoeten op de vertrouwde en nieuwe activiteiten tijdens het feestjaar.

Kunnen we ook financieel steunen?
Ook hieraan hebben we gedacht! Je kan een fiscaal aftrekbare gift doen voor ons bouwproject. Giften zijn aftrekbaar vanaf 40 euro!

Fiscaal atrekbare gift? Geweldig! Op welke rekening mogen we overschrijven?
Wauw, dat enthousiasme! Overschrijven kan op rekeningnummer BE55 4096 5041 4144 KREDBEBB met vermelding van "Verbouwing Den Doren BVG 5-389".

Vragen?
Casper Bastiaens & David Michiels bouw@scoutsherent.be

Reacties

Populaire posts van deze blog

Week 29: buitenschrijnwerk

Ook in deze bizarre tijden laten we jou graag een kijkje nemen op onze bouwwerf.  Maak gerust eens een kleine omweg langs ons lokaal wanneer je een frisse neus gaat halen! In het begin van de maand werd een deel van het buitenschrijnwerk geplaatst, dat zie je op de foto's hier onder.  Ondertussen zijn de dakwerken gestart, volgende week meer nieuws daarover. Hou het gezond! Gelijkvloers met trap naar eerste verdiep Keuken Sanitair eerste verdiep Links materiaalkot en rechts technische ruimte eerste verdiep Lokaal 1 eerste verdiep Lokaal 2 eerste verdiep Trap naar tweede verdiep Lokaal tweede verdiep

Week 22: de gevelsteen is gearriveerd!

De voorbije weken heeft de werkgroep niet stilgezeten.  De ramen zijn besteld en de aannemer voor technieken is geselecteerd.  JF Bouw is begonnen met het plaatsen van de gevelisolatie.  Ondertussen is de gevelsteen geleverd, hieronder de eerste foto's!

Week 15: en we bouwen voort

De elektriciteitswerken zijn gestart en de druklaag op de welfsels is geplaatst.  De bekabeling moest immers klaar zijn voordat de druklaag gegoten werd.  Zo zijn alle kabels mooi weggewerkt. Dit is de laatste blog van 2019.  Prettige feesten en tot in 2020!